Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

3o Μάθημα (22/10/2011 - 23/10/2011)

Το Πνευματικό μας κέντρο, ξαναγέμισε με όμορφα προσωπάκια που είχαν μεγάλη όρεξη για μάθηση. Στο προσχολικό μιλήσαμε για τον Άγιο Δημήτριο,  και πήραμε σαν δίδαγμα ότι όλοι μας πρέπει να γίνουμε μικροί κατηχητές. Αυτό το καταφέρνουμε με το να παρακινούμε να έρθουν και άλλα παιδιά στο κατηχητικό.




Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, ζωγραφίσαμε και μιλήσαμε για το τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου. Είπαμε για την σημαία και ψάλαμε τον Εθνικό μας Ύμνο.



Ο π.Δημήτριος Θεοχαράκης με τα παιδια...



Φτιάξαμε σημαίες για την παρέλαση ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).








Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για την Εθνική μας εορτή την 28η Οκτωβρίου.




Στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για τον Άγιο Δημήτριο.



Τέλος στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για το πως πρέπει να είμαστε ντυμένοι όταν πηγαίνουμε στην Εκκλησία και για τις τρεις λειτουργίες, τον Όρθρο, την Θ. Λειτουργία και τον Εσπερινό.


Στο τμήμα χειροτεχνίας τα παιδιά του Γυμνασίου φτιάξαμε φθινοπωρινά στεφάνια σε απόχρωση πορτοκαλί. (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).




 Κάνανε το μάθημα με τους παραδοσιακούς χορούς.




Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το θεατρικό εργαστήρι που χωρίστηκε σε δυο τμήματα:
17.00 - 18.00 μμ το πρώτο και 18.00 - 19.00 μμ το δεύτερο.




Καλή συνέχεια!!!













Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

2o Μάθημα (15/10/2011 - 16/10/2011)

Στο δεύτερο μάθημα είχαμε καινούργιες εγγραφές και τα παιδιά ήρθαν με μεγάλη όρεξη για μάθηση. Στό προσχολικό μιλήσαμε για την παραβολή του καλού Σπορέα και τι δίδαγμα παίρνουμε.







Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, μιλήσαμε για τον τρύγο και το σταφύλι. Μάθαμε τα στάδια που περνάει μέχρι να γίνει κρασί και σε τι χρησιμεύει στην Εκκλησία (αίμα Κυρίου).Ζωγραφίσαμε και στην συνέχεια κάνανε κατασκευή σταφύλια ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).






Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για τον Άγιο Λογγίνο τον Εκατόνταρχο, (ήταν ο Διοικητής των Ρωμαίων στρατιωτών που σταυρώσαν τον Χριστό).



Ενώ στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για την παραβολή του Καλού Σπορέα και την Tαπεινότητα.


Τέλος στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για το πότε πρέπει να σηκωνώμαστε την ώρα της Θ. Λειτουργίας. Tην κατήχηση την έκανε ο π. Αντρέας.




Στο τμήμα χειροτεχνείας τα παιδιά του Γυμνασίου μιλήσαμε για την ανακύκλωση και φτιάξαμε λουλούδια απο μπουκάλια νερού (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).




Στην συνέχεια τα παιδιά κάνανε χορωδία...


Μετά από ένα διάλειμμα, ξεκίνησαν τους παραδοσιακούς χορούς.





Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το θεατρικό εργαστήρι και ξεκίνησαν οι πρόβες για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή.



Kαλή συνέχεια!!!





















Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

1o Μάθημα (8/10/2011 - 9/10/2011)

Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί η χρονιά μας ξεκίνησε με πολλά παιδιά γεμάτα όρεξη για μάθηση.
Το προσχολικό τμήμα αφιέρωσε το πρώτο μάθημα στο τι είναι Εκκλησία και στην σχέση του Χριστού με τα παιδιά.



Στην συνέχεια στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, μάθανε για το Φθινόπωρο (τους μήνες του, τις διαφορές απο τις αλλες εποχές, τις προετοιμασίες στην γεωργία και την κτηνοτροφία, κ.λ.π)
Ζωγραφίσανε και στην συνέχεια κάνανε κατασκευή όμορφα πλατανόφυλλα.( πατήστε Δημιουργικός κόσμος  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ )







Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για τον Άγιο Δημήτριο και η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη.




Ενώ στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για την προσευχή και την Υπακοή.



Τέλος στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε μέσα στην Εκκλησία ενώ δεν παρέλειψε να περάσει απο όλα τα τμήματα ο προϊστάμενος του ναού ο π. Αντρέας για έναν χαιρετισμό.



Στο τμήμα χειροτεχνείας τα παιδιά του Γυμνασίου φτιάξανε όμορφες πεταλούδες (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/)



Στην συνέχεια τα παιδιά κάνανε χορωδία...





Και η καθηγήτρια στους παραδοσιακούς χορούς χώρισε τα τμήματα!!!


Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το θεατρικό εργαστήρι και η ανταπόκριση απο τα παιδιά ήταν μεγάλη. Τα τμήματα χωρίστηκαν και απο την επόμενη φορά ξεκινάμε με μεγάλη όρεξη για δουλειά!





Καλή αρχή!!!

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αγιασμός του νέου Κατηχητικού Έτους

Την Κυριακή το προάυλιο του Ναού μας γέμισε από παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές! Το Πνευματικό μας Κέντρο πήρε πάλι ζωή βάζοντας μέσα στην αγκαλιά του, όχι μόνο τα περσινά παιδιά, αλλά και πολλά καινούργια!

Με μεγάλη τάξη τελέστηκε ο Αγιασμός της φετινής κατηχητικής χρονιάς από τον π. Ανδρέα Καβάσιλα και τον π. Δημήτριο Θεοχαράκη, οι οποίοι αφού προσφώνησαν το χαιρετισμό του Δεσπότη μας, ευχαρίστησαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους κι έδωσαν τις ευχές τους!

Στη συνέχεια, υπήρξε κέρασμα για τα παιδιά και τους γονείς και ο Αγιασμός έκλεισε ευχάριστα με προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων!






Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή αρχή και μια ευλογημένη κατηχητική χρονιά γεμάτη υγεία και αγάπη!