Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών μας Σχολείων.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 18.οο μ.μ θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης των κατηχητικών μας σχολείων. Θα ξεκινήσουμε με την χορωδία μας που τα παιδιά θα τραγουδήσουν τραγούδια που έμαθαν στην διάρκεια της κατηχητικής χρονιάς. Στην συνέχεια ο π. Ανδρέας Καβάσιλας ιερέας νεότητος θα αναφερθεί στη δουλειά όλης της χρονιάς και θα κάνει παρουσίαση φωτογραφιών με Power Point όπως και την ιστοσελίδα μας. Tα παιδιά του ανώτερου τμήματος θα κάνουν θεατρικό δρώμενο και η γιορτή θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι και κεράσματα.



Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μια φωτογραφία,μια συγκινητική ιστορία!

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα,μία πολύ συγκινητική ιστορία είχε κάνει τον γύρω του κόσμου.Ας την ξαναθυμηθούμε.
Ένα χελιδόνι το χτύπησε ένα αυτοκίνητο,έπεσε κάτω και δεν μπορούσε να πετάξει πια.Το ταίρι του άρχισε να το ταίζει.Η συμπόνοια του και η αγάπη με την οποία το φρόντιζε ήταν εντυπωσιακά.
Κάποια στιγμή,όταν το ταίρι του χελιδονιου ξαναήρθε φέρνοντας τροφή,διαπίστωσε ότι δεν κινείται πια.Είχε πεθάνει.Η απόγνωσή του ήταν συγκλονιστική.Στάθηκε δίπλα στο ταίρι του βγάζοντας φωνές πόνου!Μάταια όμως.Η λύπη και ο πόνος ήταν μεγάλα.Τελικά κατάλαβε ότι είχε πεθάνει.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

27η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Αυτή την Κυριακή 27 Μαΐου, παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από τριάντα ενορίες του  Πειραιά θα παρουσιάσουν τραγούδια και  ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος ενώ θα παρουσιαστεί και απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».  
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η γιορτή ξεκινάει στις 7:30 το απόγευμα στο Βεάκειο Θέατρο.


Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την διαδικτυακή τηλεόραση της Πειραϊκής Εκκλησίας www. pewebtv.com 

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Βιαστικά συμπεράσματα!!!


Ένας γιατρός μπαίνει βιαστικός στο νοσοκομείο αφού τον κάλεσαν για μια επείγουσα χειρουργική επέμβαση.
Απάντησε το συντομότερο δυνατό, άλλαξε ρούχα και πήγε κατευθείαν στην αίθουσα του χειρουργείου.
Πηγαίνοντας προς το χειρουργείο βρήκε τον πατέρα του παιδιού που θα χειρουργούσε στην αίθουσα αναμονής.

Μόλις είδε το γιατρό του φώναξε:
-"Γιατί έκανες τόση ώρα να έρθεις;
-Δεν ξέρεις ότι η ζωή του γιου μου είναι σε κίνδυνο;

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μικρή ιστορία γεμάτη δίδαγμα.

Ένας Γέροντας καθώς καθόταν στο κελί του, άκουσε φωνή που έλεγε:
«Έλα, θα σου δείξω τα έργα των ανθρώπων».
Σηκώθηκε και βγήκε. Τον έφερε σε κάποιο τόπο και του έδειξε έναν Αιθίοπα να κόβει ξύλα και να κάνει απ΄αυτά ένα μεγάλο φορτίο, που προσπαθούσε να το φορτωθεί, αλλά δεν μπορούσε. Και αντί να αφαιρέσει ξύλα από αυτό, έκοβε κι άλλα και τα στοίβαζε στο φορτίο. Αυτό το έκαμνε για πολλή ώρα.
Προχώρησε λίγο παρά πέρα. Του δείχνει έναν άνθρωπο να στέκεται πάνω σε λάκκο, να βγάζει νερό απ΄αυτόν και να το ρίχνει σε μια δεξαμενή που ήταν όλο τρύπες και έπεφτε το ίδιο το νερό πάλι στον λάκκο.Ξανά του λέει
«Έλα, θα σου δείξω άλλο».
:

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ο θυμός.

- Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω.
- Πώς γίνεται αυτό; Αν νευριάζεις, πρέπει να εξετάσεις να δεις μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν κάποιος νευριάσει και πει καμιά κουβέντα, επειδή είναι νευριασμένος ή έχει κάποιο πρόβλημα, έναν πόνο κ.λπ. Τότε «καλημέρα» να του πει ο άλλος , «δεν με παρατάς κι εσύ!» - μπορεί να του απαντήσει. Μα καλά, «καλημέρα» του είπε∙ δεν του είπε κάτι κακό. Αυτός όμως είναι κουρασμένος, έχει τον πόνο του, για αυτό αντιδρά έτσι. Βλέπεις, και το πιο υπομονετικό γαϊδουράκι, όταν το παραφορτώσεις, θα κλωτσήσει.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Απονομή κυπέλων και ενθυμίων

Στην απονομή κυπέλων και ενθυμίων του διενοριακού πρωταθλήματος για τις ενοριακές ομάδες δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Πειραιώς π.Νήφων Καπογιάννης, είπε ότι νικητές σε αυτούς τους αγώνες ήταν η χαρά, η αγάπη και η φιλία.
Έκανε λόγο για την συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα τονίζοντας πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον συμπαίκτη ή τον αντίπαλό μας με σεβασμό. Επίσης υπενθύμισε  το λόγο του Κυρίου: «Όπου είναι συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά μου, εκεί είμαι κι εγώ ανάμεσά τους», και υπογράμμισε πως ο Χριστός είναι πάντα δίπλα μας, σε κάθε εκδήλωση και σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Τέλος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο διοργάνωσης του Πρωταθλήματος, π.Αναστάσιο Λιακόσταυρο καθώς επίσης και τον π. Νικόλαο Βουρλάκο και κ.Ηλία Ρήγα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλων και των ενθυμίων στις ομάδες των Ενοριών που συμμετείχαν.

Η Ενορία μας κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα Δημοτικού.





Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Απονομή Βραβείων.



Το Σάββατο στις 12 Μαΐου  θα απονεμηθούν μετάλλια και αναμνηστικά σε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στο  πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 4:00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Λίγο ακόμη...

Την περασμένη Κυριακή ήταν μια υπέροχη μέρα για περίπατο στο πάρκο.
Μια γυναίκα καθόταν δίπλα σε έναν άνδρα σε κάποιο παγκάκι, κοντά στην παιδική χαρά.
"Αυτός είναι ο γιος μου" ειπε η γυναίκα στον άνδρα δείχνοντας το αγοράκι με το κόκκινο μπλουζάκι. "Του αρέσει πολύ να κάνει τσουλίθρα"
"Είναι υπέροχος"! είπε ο άνδρας. "Η κόρη μου είναι το κοριτσάκι με το άσπρο φόρεμα. Της αρέσει να κάνει ποδήλατο."
Σε λίγο κοίταξε το ρολόι του και φώναξε στην κόρη του:
"Τι λες πάμε;"