Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η ζωή παίρνει αξία από τις πράξεις μας

Οι πράξεις μας είναι η ζωή μας. Είναι η ίδια η ζωή για την οποία καθημερινά διαμαρτυρόμαστε. Όλα μας φταίνε και για όλα φταίει κάποιος άλλος. Και βέβαια σε πολλές ενέργειες φταίνε κάποιοι. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία.
Η ουσία ή μια από τις ουσίες στη ζωή είναι η σκυταλοδρομία. Η πορεία μιας κοινωνίας είναι ομαδικό άθλημα. Στη δική μας κοινωνία ξεχάσαμε αυτή την έννοια. Λειτουργούμε σαν μονάδες και σώζουμε πρόσκαιρα τον εαυτό μας ενώ δίπλα μας τα απλωμένα χέρια αυξάνονται και κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε.
Το βίντεο που πρέπει να δείτε παρουσιάζει μια άλλη φιλοσοφία ζωής. Παρουσιάζει μια άλλη κοινωνία στην οποία νικητής δεν είναι αυτός που τερματίζει πρώτος.
Νικητής είναι αυτός που απλώνει το χέρι και απλά τερματίζει. Για μια τέτοια κοινωνία θα έπρεπε να παλέψουμε.
Το μάθημα που δίνουν τα παιδιά στο βίντεο είναι μάθημα ζωής!

Πηγή:Το περιβολάκι της Παναγίας

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

18χρονος απόφοιτος Λυκείου έσκισε την ομιλία του και είπε το "Πάτερ ημών"

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία αποφοίτου στη Νότια Καρολίνα συγκέντρωσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα όταν εκείνος έσκισε την [προ-εγκεκριμένη] προγραμματισμένη ομιλία του και αντί αυτής είπε την προσευχή του Κυρίου στην αποφοίτηση από το Λύκειό του το περασμένο Σάββατο. Η πράξη ήταν προφανώς μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της σχολικής περιφέρειας Pickens County School District να μην περιλαμβάνεται προσευχή στις τελετές αποφοίτησης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Christian News. Αξιωματούχοι είπαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη αφότου η περιοχή κατακλύσθηκε από καταγγελίες αθεϊστικών ομάδων. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Roy Costner IV της Liberty High School. Έσκισε την ομιλία αποφοίτησής του μπροστά σε όλους και άρχισε να μιλάει για την Χριστιανική ανατροφή του. "Εκείνοι τους οποίους έχουμε πρότυπο, έχουν βοηθήσει να διαπλαστούμε και να γίνουμε οι ενήλικες που είμαστε σήμερα", είπε. "Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δύο γονείς μου με οδήγησαν στον Κύριο σε νεαρή ηλικία". "Και νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα καταλάβετε όταν πω ..." έκανε μια παύση.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα. Τι γιορτάζουμε;

Η  Κυριακή της Πεντηκοστής είναι η ημέρα που προηγείται της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Ακριβώς 50 ημέρες μετά το Πάσχα, "λαμβάνουμε" το  Άγιο Πνεύμα. Σύμφωνα με την Εκκλησία μας, αυτό μας καθοδηγεί, μας νομοθετεί, μας οδηγεί σε κάθε αλήθεια, αυτό μας διδάσκει και μας δίνει εντολή να κάνουμε όλα όσα αρέσουν στο Θεό.
Η Πεντηκοστή ήταν μία από τις τρεις μεγάλες γιορτές των Εβραίων, μαζί με το Πάσχα και τη Σκηνοπηγία.  Την Πεντηκοστή τη γιόρταζαν σε ανάμνηση της κακοπάθειάς τους μέσα στην έρημο, για να θυμούνται ότι μπήκαν στη γη της Επαγγελίας μετά από πολλές θλίψεις. Τότε, όταν μπήκαν στη γη της Επαγγελίας, απόλαυσαν τους καρπούς των δένδρων, το κρασί και το ψωμί, το όποιο γίνεται από το σιτάρι.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η Γιορτή Λήξης Κατηχητικών (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των κατηχητικών της Μητροπόλεως Πειραιά, στο θέατρο Βεάκειο.Ο κόσμος ήρθε να καμαρώσει τα νιάτα του Πειραιά και να τα δει να χορεύουν Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.
Ο Ναός μας πήρε μέρος με τη χορωδία μας με εξής τα τραγούδια:
  • "Το Ποδήλατο" του Κ. Μακεδόνα,
  • "Ταπι Ταπ" του Στ. Σπανουδάκη και
  • "Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν" της Τ. Τσανακλίδου.

 Τη χορωδία μας συνόδευσε το Ανώτερο και Προσχολικό Τμήμα με μουσικοκινητικά δρώμενα.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τα νιάτα του Πειραιά γιορτάζουν...

H 28η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στις 7:30 το απόγευμα με αφορμή τη λήξη των Κατηχητικών Σχολείων και των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών και Δραστηριοτήτων.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών του Ναού μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή των κατηχητικών μας χθές το βράδυ στο προαύλιο χώρο του ναού μας. Ο κόσμος ήρθε να καμαρώσει τα νιάτα της ενορίας μας και να δούνε το έργο της εκκλησίας. Τα παιδιά τους υποδέχθηκαν με παραδοσιακές στολές και χορούς ενώ μέσα από το power point  που προβλήθηκε πήραν μια ιδέα για όλα αυτά που έγιναν και μάθανε την χρονιά που μας πέρασε. 
Την παράσταση έκλεψε το προσχολικό τμήμα που σε συνδυασμό με τα τραγούδια της χορωδίας μας χορέψανε με τον δικό τους τρόπο.
Ο ιερέας νεότητος π. Ανδρέας Καβάσιλας ευχαρίστησε τους κατηχητές για το εθελοντικό έργο που προσφέρουν, τα παιδιά και τους γονείς που μας εμπιστεύονται.
Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι αλλά δεν λέμε αντίο, γιατί τα παιδιά τα περιμένουμε τον Οκτώβρη να μας ξαναέρθουν μαζί με τους φίλους τους για να κάνουμε μεγαλύτερες συντροφιές και να αναπτύξουμε μεγαλύτερο έργο.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τα προγράματα είναι έτοιμα...


Οι ετοιμασίες μας έχουν μπει σε τελική ευθεία. 
Τα προγράμματα είναι έτοιμα και σε συνδυασμό με καλοκαιρινή κατασκευή.. Τα εκτυπώσαμε και τα κάναμε παπύρους. Τα δέσαμε με μπεζ σπάγγο και τα διακοσμήσαμε με καλοκαιρινό θέμα...Τέλος τα τοποθετήσαμε σε μπαμπού καλάθι όπου και θα μοιραστούν.



Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Γιορτή Λήξης της κατηχητικής χρονιάς


Η Ενοριακή Επιτροπή Νεότητος σας προσκαλεί την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 20.30 μμ. στην γιορτή λήξης των Ενοριακών Συντροφιών, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού μας,
Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά μας.