Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οι κίνδυνοι στις παιδικές χαρές



Η παιδική χαρά είναι η αγαπημένη του στιγμή της ημέρας! Είναι αδιαμφισβήτητα ένα μέρος που κρύβει χαρές και παιδικά χαμόγελα, όμως ως υπεύθυνος γονιός θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα για να αποφύγεις τυχόν κινδύνους, κυρίως εξαιτίας της κακής τους συντήρησης. 
Ποιοι είναι αυτοί;

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Παίξαμε με τα χρώματα και τα σχήματα

Σε αυτό το μάθημα παίξαμε με τα χρώματα και με τα σχήματα.
Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να  μάθουμε  το κόκκινο και το άσπρο, όπως τον κύκλο και το τετράγωνο. 
Κάνοντας αυτό τον συνδυασμό, πήραν τα παιδιά στα χέρια τους, ένα όμορφο αποτέλεσμα που μπορούν να το διακοσμήσουν στο δωμάτιο τους.


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αφιερωμένο στους μπαμπάδες όλου του κόσμου!!

Πρόκειται για ένα να σποτάκι με κοινωνικό μήνυμα που παίζεται στην ιαπωνική τηλεόραση και έχει συγκινήσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 
Μας θυμίζει τι σημαίνει οικογένεια και πώς μπορεί ο πατέρας με τη θέλησή του, να κινήσει γη και ουρανό για να δει τα παιδιά του και πάλι ευτυχισμένα.
Είναι ένα βίντεο που έχει ανέβει στο youtube και έχει κάνει πάνω από 3 εκατομμύρια «χτυπήματα». 


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια: Ποια είναι τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι να γίνει εθισμός. Μιλάμε για τον εθισμό των μικρών παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια...
Η ξαφνική εισβολή της τεχνολογίας στα ελληνικά σπίτια και η ραγδαία ανάπτυξη της, βρίσκει «αδιάβαστους» πολλούς από τους γονείς που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν ή τι πρέπει να κάνουν αναφορικά με τα παιδιά τους.
Η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι πιο εύκολη από ποτέ και πολλά παιδάκια τα επιλέγουν σαν τρόπο διασκέδασης. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μπορεί να προκληθεί εθισμός, ένα πρόβλημα σοβαρό αλλά αντιμετωπίσιμο.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για τους Τρεις Ιεράρχες

Εκδήλωση αφιερωμένη στην παιδεία, οργανώνει και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στην Κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή και Δημητρίου 80) με ομιλητή τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Απόστολο Νικολαϊδη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η σημερινή κρίση υπό το φως της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών».
Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Ραδιοφωνικό Σταθμό (pe912fm.com) και την Διαδικτυακή Τηλεόραση (pewebtv.com) της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εκδρομή στην Παιανία!!!

Το Σάββατο που μας πέρασε, γεμίσαμε δύο πούλμαν και πραγματοποιήσαμε μια εκδρομή στον χώρο των κατασκηνώσεων θηλέων της Ιεράς Μητρόπολις Πειραιώς που βρίσκετε στην Παιανία.
Στον χώρο αυτό στην αρχή ο Ιερέας Νεότητος π. Αντρέας Καβάσιλας τέλεσε δέηση την οποία παρακολούθησαν τα παιδιά, οι γονείς και οι κατηχητές. 
Τα παιδιά έπαιξαν στον χώρο εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης. Τα μεγάλα ασχολήθηκαν με βόλεϊ και μπάσκετ και τα μικρά του προσχολικού τμήματος διασκέδασαν στην παιδική χαρά.
Στην συνέχεια είχαμε ένα πλούσιο γεύμα, γελάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και στο τέλος κόψαμε  την βασιλόπιτα του τομέα νεότητος του ναού μας. Το φλουρί έπεσε στην κατηχήτρια κ. Ματίνα του προσχολικού τμήματος ενώ άλλα τρία παιδιά κερδίσανε νόμισμα και πήρανε παιχνίδια.
Τέλος πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι με όμορφες εμπειρίες.

Δείτε φωτογραφίες:

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μια ερώτηση εξαιρετικά οδυνηρή για το παιδί: «Ποιον αγαπάς πιο πολύ, τη μαμά ή τον μπαμπά;»

Ρωτούν οι φίλοι και οι συγγενείς το παιδάκι....
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς νιώθει το παιδί, όταν του κάνουν αυτή την ερώτηση; 
Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα "Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" και "Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά" κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει.
Ένα παιδί τριών, τεσσάρων χρόνων δεν καταλαβαίνει ακόμα την έννοια αυτής της ερώτησης και μετατρέπει το ερώτημα σε "ποιον αγαπάς εσύ;".
Δημιουργείται σύγχυση και ένταση στην προσπάθειά του να καταλάβει τις προσδοκίες εκείνου που το ρωτά.
Σε πολλές περιπτώσεις λέει "και τους δύο", οι μεγάλοι όμως επιμένουν με περισσότερες ερωτήσεις που διχάζουν το παιδί.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το ημερολόγιο του 2014

Αυτό το Σάββατο κάναμε το πρώτο μάθημα της νέας χρονιάς και έτσι το αφιερώσαμε στο να φτιάξουμε το νέο ημερολόγιο μας.
Σε χαρτόνι με χρυσόσκονη, σκιτσάραμε την χρονολογία και στην συνέχεια την κόψαμε. Κολλήσαμε το ημερολόγιο, βάλαμε κορδελίτσα για να μπορούμε να το κρεμάμε  και στην συνέχεια το διακοσμήσαμε με στρας.



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινάμε!!!

Νέα χρονιά νέα αρχή, νέοι στόχοι, νέες ελπίδες!!!
Το Σάββατο αρχίζουν πάλι τα Κατηχητικά μας σχολεία στης 11.00 π.μ. γεμάτα όρεξη για δημιουργία. Τα μαθήματα, οι χειροτεχνίες. η χορωδία μας αλλά και οι παραδοσιακοί μας χοροί σας περιμένουν ξανά, ενώ ο Ιερέας Νεότητος π. Ανδρέας Καβάσιλας διοργανώνει εκδρομή στην Παιανία το επόμενο Σάββατο, όπου και θα γίνει και η κοπή της πίτας μας. Καλή αρχή.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Πού βρέθηκε τεράστιο άγαλμα του Χριστού!

Στον πυθμένα της θάλασσας κοντά στις ακτές της Μάλτας, κατοικεί όχι κάποιο σπάνιο ή επικίνδυνο ψάρι, αλλά ο Ιησούς Χριστός...
Το τριών μέτρων ψηλό άγαλμα του Χριστού δεσπόζει στο πιο απρόσμενο μέρος, στο βυθό της θάλασσας της Μεσογείου, σε βάθος 28 μέτρων!
Αποτελεί έργο του Μαλτέζου γλύπτη Άλφρεντ Καμιλέρι Καουτσί (Alfred Camilleri Cauchi), ο οποίος το δημιούργησε με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β στη Μάλτα το 1990. Ζυγίζει περίπου 13 τόνους και είναι κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα και τσιμέντο.
Πώς όμως βρέθηκε στον πάτο της θάλασσας; Όταν το άγαλμα ευλογήθηκε από τον Πάπα, μεταφέρθηκε στον πυθμένα, κοντά στα Νησιά του Αγίου Παύλου και τοποθετήθηκε εκεί ως πόλος έλξης για τους τουρίστες.
Σήμερα, αν και πλέον το άγαλμα του Χριστού έχει καλυφθεί από θαλάσσια φυτά και φύκια, βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες.
Δείτε τις φωτογραφίες με το άγαλμα του Χριστού

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Να τα πούμε;;; (κάλαντα φώτων)


Θεοφάνια στον Πειραιά



Με κάθε επισημότητα και χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ παρών στη δοξολογία και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Τον αγιασμό των υδάτων, παρουσία τορπιλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ.Βατραχάνθρωποι και έφεδροι του Πολεμικού Ναυτικού έπεσαν στα νερά του λιμανιού του Πειραιά και έπιασαν τον σταυρό, ενώ αμέσως μετά έκαναν και δηλώσεις.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Κάλαντα των Χριστουγέννων στην Κωνσταντινούπολη!!

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν φέτος στην ιστορική ελληνική συνοικία του Πέρα, στην Κωνσταντινούπολη. 
Μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου τραγούδησαν στο κέντρο της Πόλης, ξυπνώντας μνήμες από την ιστορία της ομογένειας. 
Θερμή ήταν η ανταπόκριση των Τούρκων πολιτών που συμμετείχαν στη χριστιανική εκδήλωση.
Τα κάλαντα ακούστηκαν και φέτος στο Πέρα απο το Ζωγράφειο Λύκειο το οποίο με απαρχή το Ιστορικό λύκειο της περιοχής τραγουδούσε τα παραδοσιακά κάλαντα στην μεγάλη οδό του Πέρα δημιουργώντας θαυμασμό αλλά και ρίγη συγκίνησης σε όσους βρισκόντουσαν εκεί.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα;


Υπάρχει μία θρησκευτική παράδοση που συνδέεται και με την προσωπικότητα του αφιλοχρήματου και ανθρωπιστή επίσκοπου της Καισάρειας στην Καππαδοκία Μέγα Βασίλειο . 
Κάποτε ήλθε να καταλάβει την Καισαρεία  ο Έπαρχος της Καππαδοκίας, με πρόθεση να τη λεηλατήσει. Τότε ο Μέγας Βασίλειος ζήτησε από τους πλούσιους της πόλης του να μαζέψουν ότι χρυσαφικά μπορούσαν προκειμένου να τα παραδώσει ως "λύτρα" στον επερχόμενο κατακτητή.
 Πράγματι συγκεντρώθηκαν πολλά τιμαλφή. Κατά την παράδοση όμως - είτε επειδή μετάνιωσε ο έπαρχος, είτε (κατ΄ άλλους) εκ θαύματος ο Άγιος Μερκούριος με πλήθος Αγγέλων απομάκρυνε τον στρατό του - ο Έπαρχος απάλλαξε την πόλη από επικείμενη καταστροφή.
 Προκειμένου όμως ο Μέγας Βασίλειος να επιστρέψει τα τιμαλφή στους δικαιούχους, μη γνωρίζοντας σε ποιόν ανήκει τι, έδωσε εντολή να παρασκευαστούν μικροί άρτοι εντός των οποίων τοποθέτησε ανά ένα των νομισμάτων ή τιμαλφών και τα διένειμε στους κατοίκους την επομένη του εκκλησιασμού. Το γεγονός αυτό απέληξε σε διπλή χαρά από της αποφυγής της καταστροφής της πόλης και συνεχίσθηκε η παράδοση αυτή κατά τη μνήμη της ημέρας του θανάτου του (εορτή του Αγίου και του Μεγάλου Βασιλείου).