Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Πιάσατε το παιδί σας να καπνίζει;

Ας υποθέσουμε πως μια μέρα περνάτε από το παρκάκι της γειτονιάς και βλέπετε το παιδί σας και τους φίλους του να καπνίζουν ή ότι βρίσκεται στο δωμάτιό του ένα πακέτο τσιγάρα. Τι κάνετε; 
Σύμφωνα με έρευνες τα ελληνόπουλα συστήνονται με το τσιγάρο ήδη από την προεφηβεία. 
 Γύρω στα 12-13 το μεγαλύτερο ποσοστό αγοριών και κοριτσιών έχει δοκιμάσει να καπνίσει, γεγονός σοκαριστικό εάν σκεφτεί κανείς πως στην τρυφερή αυτή ηλικία λίγα μόνο τσιγάρα αρκούν για να επέλθει ο εθισμός. Εξαιτίας αυτού, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το 80 με 90% των ενηλίκων καπνιστών «φουμάρει» από την εφηβεία.
Οι αιτίες για τις οποίες ένα παιδί ξεκινάει το κάπνισμα είναι πολλές. Οι κυριότερες, ωστόσο, είναι οι εξής:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τι θα κάνεις αν το παιδί σου φύγει για σπουδές; Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Παρόλο που φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις πολλοί υποψήφιοι είχαν ως στόχο να περάσουν σε σχολές κοντά στο πατρικό τους σπίτι, για να αποφευχθούν τα έξοδα, πολλοί από αυτούς εισήχθησαν σε μακρινές σχολές. Αυτές τις μέρες λοιπόν πολλοί γονείς θα αποχωριστούν τα παιδιά τους που πρόκειται να σπουδάσουν μακρυά τους.
 Αυτός ο αποχωρισμός έχει πολλά πλεονεκτήματα για τα ίδια τα παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν, να ενηλικιωθούν και να αποκτήσουν κοινωνικές και άλλες δεξιότητες για να μπορέσουν να εξελίξουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.
Ας ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με εκείνους που μένουν πίσω και με αυτό που πολλοί έχουν αποκαλέσει ως "σύνδρομο της άδεια φωλιάς"

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Όταν στο σπίτι επικρατεί βία: Κοίτα μαμά, μοιάζω με εσένα!!

Τι συμβαίνει όταν στην οικογένεια επικρατεί βία; Ποιος είναι ο αντίκτυπος στα παιδιά; 
Η παρακάτω πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους, της Γερμανίδας Julia Peters, «Weiss» δίνει με πολύ απλό αλλά δυνατό τρόπο τις απαντήσεις.
Ένα κοριτσάκι ψαχουλεύει στα πράγματα της μαμάς της. Προσπαθεί να βρει τα καλλυντικά και να φτάσει στον καθρέφτη. Ξεκινά να βάφεται με συγκεκριμένο τρόπο που, όπως φαίνεται, της είναι πολύ οικείος. Το αποτέλεσμα απλά σοκάρει.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Δώσε αγάπη και δες τον κόσμο να μεταμορφώνεται…

Το παρακάτω εμπνευσμένο video με έκανε να σκεφτώ πολύ…. 
Μου αρέσει να βοηθάω άλλους ανθρώπους, και είναι εκπληκτικό, πως κάνοντάς μία μικρή καλή πράξη, πως μπορείς να φτιάξεις τη διάθεση του άλλου καθώς και τη δική σου!!!