Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

5o Μάθημα (12/11/2011 - 13/11/2011)

Παρόλο που το κρύο ήταν τσουχτερό, τα παιδιά μας ήταν συνεπέστατα. Ήρθαν με τα παλτό και τα σκουφάκια τους για να μην χάσουν και αυτής της εβδομάδος το μάθημα. Στο προσχολικό μιλήσαμε για τον Καλό Σαμαρείτη και για το πως μπορούμε να κερδίσουμε την αιώνια βασιλεία.Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, ζωγραφίσαμε και κάναμε αφιέρωμα για να γνωρίσουμε την γνήσια αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Καραγκιόζης και το Θέατρο σκιών είναι ένα ακόμα απομεινάρι της γνήσιας λαϊκής τέχνης που δεν πρέπει να ξεχαστεί..


Φτιάξαμε λοιπόν τον δικό μας Καραγκίόζη. Τον κόψαμε, τον ένώσαμε με διπλόκαρφα και τον χρωματίσαμε. ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος.  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).

Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για την Προσευχή, πως πρέπει να προσευχόμαστε και κάνανε ανάλυση του Πάτερ Ημών.


Στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για την θεραπεία του Λεπρού και τηνΜνησικακία (δηλ. να θυμάσαι κάτι που σου έχουν κάνει και να κρατάς κακία γι' αυτό).Τέλος στο Ανώτερο Θηλέων ολοκληρώσανε το κεφάλαιο για το πότε πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας μέσα αλλά και έξω από την Εκκλησία.


Στο τμήμα χειροτεχνίας τα παιδιά του Γυμνασίου ασχοληθήκαν και αυτά με την Λαογραφία μας και φτιάξανε το Καραγκιόζη με μεμβράνη και διαφάνεια (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).


Κάνανε το μάθημα της χορωδίας στο παρεκκλήσι του Αγ. Στεφάνου και η κατηχήτρια τους άρχισε να τους ετοιμάζει τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Ακολούθησε το μάθημα των παραδοσιακών χορών.Και βέβαια πραγματοποιήθηκε και το θεατρικό εργαστήρι με τις πρόβες των Χριστουγεννιάτικων θεατρικών μας. 
Καλή συνέχεια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια: