Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

4o Μάθημα (05/11/2011 - 06/11/2011)

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο που γέμισε το πνευματικό μας κέντρο με παιδικές ψυχές γεμάτες απορίες και δίψα για γνώσεις. Στο προσχολικό μιλήσαμε για τους Αγγέλους. Τα παιδιά πήρανε πληροφορίες και είπαν με την σειρά τους ότι γνωρίζανε ή ότι νομίζανε.                                                                                                                                                  Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, ζωγραφίσαμε και κάναμε αφιέρωμα για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν απο τον πλανήτη μας. Ζώα πανέμορφα που δυστυχώς απο λάθη των ανθρώπων κοντεύουν να χαθούν.
 Τί κάνουμε εμείς; Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε; Τι πρέπει να προσέχουμε;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα αναλύσαμε με τα παιδιά για να μάθουν να αγαπάνε τα ζώα.


Ένα απ' αυτά είναι και η χελώνα καρέτα-καρέτα. Αυτή λοιπόν φτιάξαμε...( πατήστε Δημιουργικός κόσμος  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για τον βίο και το έργο του Αγίου Νεκταρίου.

                      

 Στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για τους Αγγέλους και για την Αοργησία (να μην έχουμε μίσος για τους συνανθρώπους μας).Τέλος στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για το πότε πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας μέσα αλλά και έξω από την Εκκλησία.Στο τμήμα χειροτεχνίας τα παιδιά του Γυμνασίου ήθελαν να φτιάξουνε από καιρό κάτι που να ενώσει ακόμα πιό πολύ την φιλία τους. Έτσι αποφασίσαμε να πλέξουμε κορδόνι με χάντρες και να φτιάξουμε βραχιολάκια για όλους. Υπέροχο αποτέλεσμα, γεμάτο ενθουσιασμό απο τα παιδιά.(πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/). Κάνανε το μάθημα της χορωδίας στο παρεκκλήσι του Αγ. Στεφάνου.

Ακολούθησε το μάθημα των παραδοσιακών χορών.Τέλος την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το θεατρικό εργαστήρι. 
Καλή συνέχεια!!!


.
1 σχόλιο:

Καρπαθάκι είπε...

Μπράβο σε όλους τους Κατηχητές και Κατηχήτριες!
Ο Θεός να σας δίνει Δύναμη!

Χαιρετίσματα στην κυρία Παναγιώτα από μένα..!