Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

8o Μάθημα (10/12/2011 - 11/12/2011)

Το Σάββατο τα παιδιά ήρθαν γεμάτα χαρά για να κάνουν το μάθημα τους, τις κατασκευές τους, την χορωδία τους και τους παραδοσιακούς τους χορούς.


Στο προσχολικό τμήμα μιλήσανε για την Γέννηση του Χριστού,για το μήνυμα των Χριστουγέννων και την προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε στην ψυχή μας.

  Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, ζωγραφίσαμε και κάναμε αφιέρωμα στα Χριστούγεννα. Μιλήσαμε για τα δώρα, για τα έθιμα μας, αλλά και για την ετοιμασία που κάνουν οι νοικοκυρές.

Τέλος φτιάξαμε το δικό μας τρισδιάστατο δέντρο.  ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος.  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).

Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για τον Άγιο Σπυρίδωνα.


Στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για την Γέννηση του Χριστού.


Ενώ στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για την προετοιμασία που πρέπει να κάνουμε πριν κοινωνήσουμε.Στο τμήμα χειροτεχνίας τα παιδιά του Γυμνασίου φτιάξανε όμορφα χριστουγεννιάτικα σκουλαρίκια (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).


 Στο διάλειμμα στήσαμε την μπασκέτα μας και όλοι γίναμε ένα για το παιχνίδι. Ο π. Ανδρέας Καβάσιλας έπαιξε με τα παιδιά και έδειξε το ταλέντο του...Τέλος μετά το κέρασμα τα παιδιά κάνανε το μάθημα των παραδοσιακών χορών.Καλή Συνέχεια!!!