Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στιγμές από την Εκδήλωση της Ι.Μ.Π. για την 25η Μαρτίου

Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκίνησε η Εορταστική Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με αφορμή την επερχόμενη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου του 1821. Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο «Αθανάσιος Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Όλες οι ενορίες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.
 
Νέες και νέοι από 14 Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μας ταξίδεψαν σε πολλές περιοχές, μέσα από παραδοσιακά χορευτικά προγράμματα, ενώ το Δημοτικό Σχολείο της Μητροπόλεώς μας, απέσπασε θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα για την παρουσίαση του θεατρικού σκετς «Ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι»
Η ενορία μας βγήκε 13η στην σειρά, τα παιδιά μας χορέψανε άψογα και παρουσίασαν Παραδοσιακούς Χορούς από τα παράλια της Μ. Ασίας
  .










 Τα παιδιά στο τέλος πήρανε ευλογία και ένα αναμνηστικό απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ .


Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, απευθυνόμενος σε όλους αναφέρθηκε στους αγώνες των προγόνων μας «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει το 1821 και υπογράμμισε πως το δέντρο της Ελευθερίας στον τόπο μας, έχει ποτιστεί με το αίμα των νεομαρτύρων της πίστεώς μας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το μαρτύριο του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και του Αθανασίου Διάκου, οι οποίοι σουβλίστηκαν από τους κατακτητές.

Ευχαρίστησε θερμά τους νέους και τις νέες του Πειραιά για την παρουσία και τη μαρτυρία που δίνουν στη σύγχρονη κοινωνία μας. Τους προέτρεψε να παραμείνουν πιστοί στις αξίες της Ορθοδοξίας μας και να εμπνέονται από τα ιδανικά των ηρώων του 1821.



Και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: