Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ελληνική γλώσσα εξαπλώνεται.

Αν διαβάσει κάποιος το διεθνή τύπο, θα βρει πολλές ειδήσεις που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα οικονομικά και άλλα προβλήματα που βιώνει η χώρα μας. 
Υπάρχουν όμως και κάποιες ειδήσεις, δυστυχώς λίγες, που κάνουν ένα πνικτό χαμόγελο να ξεφύγει...1. Σύμφωνα λοιπόν με το νέο σχολικό πρόγραμμα, στη Μ. Βρετανία από το 2014 στις ξένες γλώσσες που θα διδάσκονται οι μαθητές από την ηλικία των επτά ετών, περιλαμβάνονται και τα αρχαία ελληνικά.
Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες.
Το υπουργείο Παιδείας στη Βρετανία έλαβε την απόφαση μετά από έρευνες που έδειξαν ότι οι Βρετανοί μαθητές έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
 
2. Ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αναπτύσσονται τα ελληνικά και στα σχολεία της Αυστραλίας. 
Σημειώνεται πως κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης, Βασίλειος Γκόκας που συντόνιζε την παρέμβαση της ομογένειας και ο οποίος τόνισε στην Επιτροπή ACARA ότι:"Η διδασκαλία των Γλωσσών, όπως τονίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, είναι ένας από τους βασικούς τομείς μάθησης και βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής εμπειρίας όλων των μαθητών". 

Πηγή:Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: