Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τιμήθηκε ο Προστάτης των Ναυτικών.



Με λαμπρότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χωράς μας στον Πειραιά, εορτάστηκε ο προστάτης και έφορος των Ναυτικών στον ομώνυμο ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
Το βράδυ ετελέσθει ο Μεγάλος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ ενώ Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι δύο αρχιερείς ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός.
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της εικόνος του Αγίου στους Κεντρικούς δρόμους του Πειραιά με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Μητροπόλεως μας και την παρουσία των Σεβασμιωτάτον Μητροπολιτών Πειραιώς κκ Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά.
Τις τελετές τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές τις Πόλεως μας καθώς και πλήθη πιστών που συνέρεαν για να εκφράσουν την αγάπη τους και πίστης τους στον Προστάτη της Ναυτοσύνης, Άγιο Νικόλαο.








πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: