Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα λαϊκής παράδοσης


Στη ΧΕΝ Πειραιά (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 82, 6ος όροφος, αίθουσα «Μαρία Δραγώνα») στεγάζεται σε μόνιμη βάση ένα έργο ζωής: 190 χειροποίητα καλαμένια σουραύλια, κουρδισμένα σε Ρε μείζονα, κατασκευασμένα από την κ. Μίτσα Παναγάκη - Χατζημιχάλη και διακοσμημένα «ελληνότροπα και χριστιανικά» από επτά ζωγράφους, με θέματα από την μυθολογία – αρχαιότητα, τη βυζαντινή αγιογραφία, τη λαϊκή παράδοση και την πανίδα και χλωρίδα της Ελληνικής φύσης.
Η εμπνεύστρια και δωρήτρια του μοναδικού σε πρωτοτυπία και ενδιαφέρον αυτού έργου, κ. Μίτσα Παναγάκη-Χατζημιχάλη, παρουσιάζει με τρόπο διαδραστικό και με το κατάλληλο εποπτικό υλικό (πίνακες ζωγραφικής, μουσικά ακούσματα, επίδειξη ποικίλων ελληνικών λαϊκών-ποιμενικών οργάνων)   την ιστορία της φλογέρας.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία και παρέχεται δωρεάν.
Για τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση στα τηλέφωνα:  210 4181674 και 210-4185080.

Δεν υπάρχουν σχόλια: