Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οι κίνδυνοι στις παιδικές χαρές



Η παιδική χαρά είναι η αγαπημένη του στιγμή της ημέρας! Είναι αδιαμφισβήτητα ένα μέρος που κρύβει χαρές και παιδικά χαμόγελα, όμως ως υπεύθυνος γονιός θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα για να αποφύγεις τυχόν κινδύνους, κυρίως εξαιτίας της κακής τους συντήρησης. 
Ποιοι είναι αυτοί;
- Διάλεξε μια παιδική χαρά που δεν έχει κρυφά σημεία. 
Θέλεις να βλέπεις το παιδί σου ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν βρίσκεται λίγο πιο μακριά. Θέσε το σαν όρο ότι δεν θα πάει πουθενά άμα δε σε βλέπει και δεν το βλέπεις.
- Έλεγξε την περίφραξη της παιδικής χαράς. 

Θέλεις να είσαι σίγουρη ότι είναι καλά περιφραγμένος και ότι δεν θα βγει κανένα παιδί στο δρόμο για να κυνηγήσει μια μπάλα που έφυγε.
- Έλεγξε το έδαφος. 

Μπορεί το σκάμμα στο τέλος της τσουλήθρας να έχει τόσο καιρό να ανανεωθεί που το παιδί τελικά να πέφτει σε κακοσχηματισμένες πέτρες ή εγκαταλελειμμένα αντικείμενα που ίσως το τραυματίσουν.
- Έλεγξε τον εξοπλισμό. 

Βγαλμένες βίδες, σίδερα που εξέχουν, χερούλια που γδέρνουν, όλα αυτά είναι αχρείαστες πηγές τραυματισμών.
- Ντύσε το κατάλληλα. 

Λυμένα κορδόνια, ρούχα με σκοινιά ή γλιστερά παπούτσια μπορεί να συντελέσουν στο να χτυπήσει. Απλά ρούχα παιχνιδιού και σταθερά αθλητικά παπούτσια είναι ό τι πρέπει.
- Μεγάλο κίνδυνο αποτελούν πλέον και οι άνθρωποι. 

Πρόσεχε τις παιδικές χαρές που μπορεί να φιλοξενούν ζευγαράκια ή ναρκομανείς το βράδυ, και πίστεψέ μας, είναι πλέον και στις καλύτερες περιοχές. 
Πηγή: Το χαμομηλάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: