Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Η Υπέροχη Προσχολική Ηλικία

Όσο είναι μωρά, βιάζεστε να μεγαλώσουν, να μπορούν να αυτοσυντηρούνται και να ελαφρύνουν το πρόγραμμά σας. Όταν, όμως, περάσουν το κατώφλι του δημοτικού, νέα ζητήματα προκύπτουν και οι περισσότεροι γονείς αναπολούν την περίοδο πριν από το σχολείο. 
Ποια είναι τα θετικά ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας;
• ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Πότε μόνο για αστείο, πότε γιατί τους μοιάζει η καλύτερη κίνηση εκείνη τη στιγμή, ακόμα και όταν θέλουν να ζητήσουν κάτι με νάζι, πέφτουν στην αγκαλιά σας. Πολύ γρήγορα, όμως, θα ξεκινήσουν να την αρνούνται, ειδικά μπροστά στον κόσμο κι εσείς θα αναζητάτε μια αγκαλιά.
• ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΡΦΟΙ
 Είστε το πρότυπό τους και στις πράξεις και στην εμφάνιση. Τα αγόρια θέλουν να έχουν το ίδιο κούρεμα με τον μπαμπά τους, να φορούν τα ίδια ρούχα. Τα κορίτσια προβάρουν τις γόβες της μαμάς, βάφουν νύχια και χείλη και όλα τρέχουν να πουν στη μαμά για το ωραίο φόρεμα και στον μπαμπά για την όμορφη μπλούζα.
• ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΝΩΡΙΣ
Στην προσχολική ηλικία έχουν περισσότερη ανάγκη από ύπνο. Αυτό πρακτικά σας προσφέρει περισσότερο χρόνο για τον εαυτόν σας. Τα περισσότερα παιδιά μετά τις εννέα το βράδυ είναι στο κρεβάτι κι οι γονείς έχουν τον χρόνο να απολαύσουν ακόμα και μια ολόκληρη ταινία.
• ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ
Ακόμα και στη μεγάλη σας… ρήξη, πολύ γρήγορα θα το ξεχάσουν, θα υπερτερήσει η άποψή τους ότι είστε η καλύτεροι γονείς του κόσμου, και όλα πάλι θα κυλούν φυσιολογικά.
• ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ
Ακόμα και τα πιο «περίεργα» στις διατροφικές συνήθειες παιδιά είναι πιο εύκολο να δοκιμάσουν μία νέα γεύση, μόνο και μόνο επειδή βλέπουν ότι εσείς τρώτε το συγκεκριμένο φαγητό και ότι το απολαμβάνετε. 
• ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ
Είναι σε μία φάση της ζωής τους, που λατρεύουν το τραγούδι, γελούν με το παραμικρό και ίσως και με περιστατικά, που στους ενήλικες φαίνονται… χαζά. Η αθωότητά τους χάνεται, όταν έρχονται τα προβλήματα και τα μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: