Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

6o Μάθημα (19/11/2011 - 20/11/2011)

Αυτό το Σαββατο ήταν μια έκπληξη για τα παιδιά. Λόγω ότι στο πνευματικό μας κέντρο ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιώς γιόρταζε με μεγάλη λαμπρότητα τον Άγιο τους, Κωνσταντίνο τον Υδραίο, τα παιδιά έκαναν το μάθημα τους πάνω στον Ναό.
Στο προσχολικό τμήμα μιλήσαμε για τα Εισόδια της Θεοτόκου και για το τι σημαίνει για μας η Παναγία. 1) ΤΙΜΗ: να την τιμάμε. 2) ΜΙΜΗΣΗ: να μιμούμεθα τις αρετές της Παναγίας. 3) ΠΡΕΣΒΕΙΑ: η Παναγία πρεσβεύει για όλους.




Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, ζωγραφίσαμε και κάναμε αφιέρωμα στην Λαογραφία μας. Η Λαογραφία ενδιαφέρεται για εκείνα τα έργα του πολιτισμού που είναι δύσκολο πολλές φορές να γνωρίζουμε το όνομα εκείνου που πρωτοδημιούργησε κάτι π.χ. το δημοτικό τραγούδι για το Γεφύρι της Άρτας.
Η ανωνυμία δεν υπάρχει πάντα γιατί έχουμε και έργα λαϊκής τέχνης που οι τεχνίτες τους  είναι γνωστοί π,χ. διάφορα κεραμικά, κεντήματα και άλλα. 
 



Ένα τέτοιο μικρό ομοίωμα κεντήματος  φτιάξαμε και μεις. ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος.  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).





Στο τμήμα χειροτεχνίας τα παιδιά του Γυμνασίου μάθανε τα βασικά μυστικά από την τεχνική της χαρτοπετσέτας. Έκαναν έναν συνδυασμό χρωμάτων και σχεδίων και φτιάξαμε πάνω σε καμβά έναν υπέροχο πίνακα. (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).



Κάνανε το μάθημα της χορωδίας στο παρεκκλήσι του Αγ. Στεφάνου και η κατηχήτρια τους συνεχίζει τις πρόβες πάνω στα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.



Ακολούθησε το μάθημα των παραδοσιακών χορών.




Και βέβαια την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το θεατρικό εργαστήρι με τις πρόβες των Χριστουγεννιάτικων θεατρικών μας.

Καλή συνέχεια!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια: