Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

7o Μάθημα (26/11/2011 - 27/11/2011)

Στις 10.40 π.μ. τα παιδιά άρχισαν να έρχονται γεμάτα ζωντάνια και χαρά για να κάνουν το μάθημα τους, τις κατασκευές τους, την χορωδία τους και τους παραδοσιακούς τους χορούς.
Στο προσχολικό τμήμα μιλήσανε για το θαύμα του Ιησού που έκανε γαληνεύοντας τα κύματα όταν βρισκόταν με τους μαθητές του στην βάρκα. Τελειώνοντας το μάθημα καταλάβανε ότι πρέπει να υπάρχει πίστη και να μην λιγοψυχούν.

Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, ζωγραφίσαμε και κάναμε αφιέρωμα στον Χειμώνα. Μιλήσαμε για τον καιρό, για τους μήνες του, για το τι κάνουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, αλλά και για την ετοιμασία που κάνουν οι νοικοκυρές.
Τέλος φτιάξαμε τον δικό μας χιονάνθρωπο.  ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος.  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).

Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για την προσευχή και την ερμηνεία του Πάτερ ημών.


Στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για την θεραπεία του Παραλυτικού.


 Στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για το πρόσφορο και τις προσφορές που μπορούμε να κάνουμε προς την Εκκλησία..Στο τμήμα χειροτεχνίας τα παιδιά του Γυμνασίου ασχοληθήκαμε με την τεχνική της χαρτοπετσέτας και φτιάξαμε κορνίζες (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).
Συνεχίσανε με το μάθημα της χορωδίας στον Άγιο Στέφανο...Και ακολούθησε το μάθημα των παραδοσιακών χορών.
Τέλος την Κυριακή συνεχίσαμε την πρόβα για τα Χριστουγενιάτικα θεατρικά.


 Καλή συνέχεια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: