Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού: «Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός»


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιεί την τελετή βράβευσης των χορωδιακών συνόλων και των έργων των Καλλιτεχνικών Διαγωνισμών Εφήβων και Νέων των Ιερών Μητροπόλεων που είχε ως θέμα: «Νέοι - Εκκλησία - Πολιτισμός».

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε πέντε περιφέρειες της Εκκλησίας της Ελλάδος, (Αθήνα, Βόλο, Πάτρα, Αγρίνιο και Ξάνθη) και συμμετείχαν πάνω από 3.000 έφηβοι και νέοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης των διακριθέντων καλλιτεχνικών συνόλων και εφήβων-νέων, πραγματοποιήθηκε Μουσικη Εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 1.000 έφηβοι, νέοι και νέες από τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και 20 χορωδιακά και χορευτικά τμήματα, ως μέλη των βραβευθέντων καλλιτεχνικών ομάδων.

Τα τιμητικά βραβεία και διπλώματα απένειμε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η Τελετή Βράβευσης και η Μουσική Εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Κολλεγίου Ψυχικού, στις 5.00 το απόγευμα. Υπήρξε αναφορά στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και συντονίζει η Συνοδική Υποεπιτροπή Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση αφορούσε τα σύνολα τα οποία διακρίθηκαν και κατέλαβαν μία από τις πρώτες τρεις θέσεις, καθώς επίσης και όσα σύνολα απέσπασαν τιμητικούς επαίνους και διακρίσεις.

Από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, διακρίθηκαν και τιμήθηκαν το Χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1η θέση) και η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (2η θέση).

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης και ο Κώστας Δαντίλης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Φωτογραφίες: Στάθης Τσιμούρης



Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

2 σχόλια:

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

ΕΥΓΕ!!! Με συγκινήσατε!
Σας εύχομαι να έχετε μια ευλογημένη χρονιά, γεμάτη από τέτοιες θεάρεστες εκδηλώσεις.

Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς είπε...

Ευχαριστούμε πολύ! Να είστε πάντα
καλά!