Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ!


Μια φορά πήγε κάποιος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα και ξύρισμα.
Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.
Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα…
Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του Θεού, ο κουρέας αναφώνησε:
«Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει!»
«Γιατί το λες αυτό;» ρώτησε ο πελάτης.
Και ο κουρέας απάντησε «Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου, αφού ο Θεός υπάρχει, γιατί υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι; Τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά; Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος. Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονά να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται».
Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση. Όταν ο κουρέας τελείωσε τη δουλειά του, ο πελάτης έφυγε.
Όμως μόλις βγήκε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακριά, βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο.
Τότε, είπε στον κουρέα «Ξέρεις κάτι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!»
«Πως μπορείς να το λες αυτό;» ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας. «Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα! Τι είναι αυτά που λες;»
«Όχι!» απάντησε ο πελάτης. «Οι κουρείς δεν υπάρχουν, γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακριά, βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ’ έξω».
«Μα… οι κουρείς ΟΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα!»
«Ακριβώς!» απάντησε ο πελάτης. «Αυτό είναι το θέμα!
 Ο Θεός, επίσης ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε Αυτόν και δεν αναζητούν σε Αυτόν βοήθεια. Γι’ αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: