Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέδριο των Στελεχών & των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Το Σάββατο 28 & τήν Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής  διήμερο Συνέδριο των Στελεχών & των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Το Σάββατο 28/9 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ανά ομάδες εργασίας. Την Κυριακή 29/9 τό πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων των κατασκηνώσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.
Ακολούθησε εναρκτήρια εισήγηση και παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Αντωνόπουλου από τον Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις:
• από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά, με θέμα: "Νέοι και Εκκλησία μπροστά στην τρίτη χιλιετία: Εμπόδια και δυσκολίες μιας συνάντησης" και
• από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ με θέμα "Χριστιανική Ηθική".
Ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων, την οποία συντόνισε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, υπεύθυνος του τομέα Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και επίδοση των διορισμών & των βοηθημάτων κατηχήσεως στους υπευθύνους.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε δέηση και να προσκυνήσουν τα πάνδημα και χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος έφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά προς αγιασμό και ενίσχυση των κατηχητών.
Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κάλεσε τους κατηχητές να γίνουν οδοδείκτες προς τον Χριστό, και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο για την εισήγησή του, καθώς επίσης και τους Υπευθύνους Ιερείς και τα Στελέχη Νεότητας των ενοριών του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, της Αγίας Αικατερίνης Καστέλλας και της Αγίας Σοφίας για την γραμματειακή υποστήριξη και οργάνωση του συνεδρίου.
Το διήμερο συνέδριο ολοκληρώθηκε με γεύμα & μουσικό πρόγραμμα




Πηγή: Ρομφέας. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: