Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

2o Μάθημα (15/10/2011 - 16/10/2011)

Στο δεύτερο μάθημα είχαμε καινούργιες εγγραφές και τα παιδιά ήρθαν με μεγάλη όρεξη για μάθηση. Στό προσχολικό μιλήσαμε για την παραβολή του καλού Σπορέα και τι δίδαγμα παίρνουμε.Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος, μιλήσαμε για τον τρύγο και το σταφύλι. Μάθαμε τα στάδια που περνάει μέχρι να γίνει κρασί και σε τι χρησιμεύει στην Εκκλησία (αίμα Κυρίου).Ζωγραφίσαμε και στην συνέχεια κάνανε κατασκευή σταφύλια ( πατήστε Δημιουργικός κόσμος  http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/ ).


Στο κατώτερο αρρένων μιλήσανε για τον Άγιο Λογγίνο τον Εκατόνταρχο, (ήταν ο Διοικητής των Ρωμαίων στρατιωτών που σταυρώσαν τον Χριστό).Ενώ στο κατώτερο Θηλέων μιλήσανε για την παραβολή του Καλού Σπορέα και την Tαπεινότητα.


Τέλος στο Ανώτερο Θηλέων μιλήσανε για το πότε πρέπει να σηκωνώμαστε την ώρα της Θ. Λειτουργίας. Tην κατήχηση την έκανε ο π. Αντρέας.
Στο τμήμα χειροτεχνείας τα παιδιά του Γυμνασίου μιλήσαμε για την ανακύκλωση και φτιάξαμε λουλούδια απο μπουκάλια νερού (πατήστε Δημιουργικός κόσμος http://prosxolikesdimiourgiesmatinas.blogspot.com/).
Στην συνέχεια τα παιδιά κάνανε χορωδία...


Μετά από ένα διάλειμμα, ξεκίνησαν τους παραδοσιακούς χορούς.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το θεατρικό εργαστήρι και ξεκίνησαν οι πρόβες για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή.Kαλή συνέχεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: